Haarwensen...

 haarwensen-logo


Stichting haarwensen zet zich al vele jaren in om kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van kaalhoofdigheid (alopecia) kaal zijn geworden, te steunen met een haarwerk. Deze haarwerken komen tot stand dankzij de donaties van vlechten.
Dankzij financiële steun van het Guusje Nederhorst Fonds hebben wij in een korte documentaire vast kunnen leggen hoe een dergelijk haarwerk gemaakt wordt en hoe groot de inspanning en investering voor elk stuk is. De film brengt het gehele proces vanaf het moment van afknippen van de vlecht, tot de schenking zelf, in beeld. 
Ben jij ook benieuwd welke lange reis de vlechten maken voordat ze tot een haarwerk verwerkt zijn, bekijk dan het filmpje door op onderstaande foto te klikken!

filmpje haarwensen.jpg

De reis van een vlecht van haardonor naar haarontvanger

Wij krijgen vaak vragen over de totstandkoming van een haarwerk en waarom het proces zo kostbaar is. Elk haarwerk kost € 1.500 en het creatie-proces is bewerkelijk. Om dit proces volledig inzichtelijk te maken, werd de de hulp ingeschakeld van een van de ambassadeurs van de stichting: topstylist John Beerens. In de short-doc is te zien hoe de nietsvermoedende Anna naar de salon van John komt voor een make-over. Ze wordt overvallen tijdens haar knipbeurt, waarna Anna in een voor haar onbekend avontuur stapt. De afgeknipte vlecht wordt gevolgd op de reis van schaar naar nieuw haarwerk. Bij terugkomst in Nederland wacht Anna nog een bijzondere ontmoeting bij de allereerste haarwerksalon van Haarwensen in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam.
Deze film is tot stand gekomen dankzij de financiële steun van het Guusje Nederhorst Fonds.


Het doel van Haarwensen

Ieder jaar verliezen meer dan 500 kinderen in Nederland hun haren. Voor veel ouders is het financieel niet haalbaar om een ‘pruik’ voor hun zoon of dochter te kopen en vaak worden deze maar deels vergoed door de zorgverzekeraars. Stichting Haarwensen voorzag de afgelopen tien jaar al meer dan 1200 kinderen van een haarwerk, dat gemaakt werd van echt haar. Dankzij haar-donaties en financiële giften kan Stichting Haarwensen deze kosteloos aanbieden en ondersteunt ze kind en ouder tijdens een van de heftigste periodes in hun leven. Zo krijgen kinderen de kans om zich heel even niet alleen patiënt, maar ook gewoon kind te voelen, inclusief hun zelfvertrouwen.

Yvonne de Boer, oprichtster en voorzitter van Stichting Haarwensen: "Je haar verliezen is heel heftig om mee te maken en dit mag tijdens het ziek zijn geen ‘bijzaak’ worden. Daarom richtte ik de Stichting in 2007 op en gaf ik samen met Paul de Leeuw op 7 april 2008 het eerste haarwerk weg. Met alle aangeboden hulp hebben we al veel kinderen kunnen helpen, maar hoe mooi zou het zijn als we écht alle kinderen die onze hulp nodig hebben, kunnen bijstaan.

 

 

Thuiskapster Straight & Curly helpt samen met jou Stichting haarwensen aan een vlecht van minimaal 25cm. Met jou lef en je vlecht help jij eeHaarwensen-pruik-maken

 

 

 

Stichting Haarwensen bij Straight & Curly

 

Onlangs kwam stoere Pien samen met haar moeder, broertje, oma en vriendinnetje naar Straight& Curly om een donatie te doen voor Stichting Haarwensen. Een beetje zenuwachtig de stoel in maar een trotse stralende meid na afloop. Het vriendinnetje van Pien wilde ook graag een donatie doen, zij moet echter nog even sparen tot haar vlecht ook minimaal 30cm lang is. 

 

Pien HaarwensenbijStraightCurlyHelmond